Nina Grieg om strategien bak storsmolt-suksessen i Rogaland
31. mars 2025
Hvordan klarte Grieg Seafood Rogaland å øke produksjonen betydelig, samtidig som lusepress og dødelighet falt dramatisk det siste året? CEO Nina Grieg deler erfaringene med satsingen på storsmolt og diskuterer muligheter, risiko, rammevilkår og hva teknologien betyr for fremtidig vekst i norsk havbruksnæring.
NB! Podcasten ble spilt inn før Nina Grieg ble satt inn som Interim CEO i Grieg Seafood ASA.
Kapitler:
0:00 – 01:58: Intro
01:59 – 12:18 Erfaringene til Grieg Seafood med postsmolt i Rogaland
12:19 – 15:42 Strategiske implikasjoner av storsmolt-strategien og landbasert teknologi
15:43 – 18:27 Hva kan vi forvente av regulatoriske rammevilkår knyttet til bruk av ny teknologi?
18:28 – 19:55 Investorperspektivet på postsmolt
19:56 – 22:30 Hvor går veien videre for teknologisatsingen til Grieg Seafood?
22:31 – 23:44 Teknologiens betydning for dyrevelferdsmeldingen og målet om 5% dødelighet
23:45 – 29:25 Refleksjoner rundt kostnadsaspektene ved utprøving av ny teknologi
29:26 – 30:05 Oppsummering og avslutning
Kategorier